CASSOLES DE CUINA

cassoles de cuina

Usos de les cassoles de cuina

Les cassoles de cuina son un utensili excepcional per cuinar guisats i estofats encara que també és un utensili interessant per fer brasejats.És molt comú i aconsellable utilitzar cassoles per fer plats d’arròs, llegums, estofats tant de carns com de verdures i calderetes de peix, ja que aquest mètode de cocció manté millor l’aroma i el sabor de l’aliment i les carns queden tendres i sucoses. Des del punt de la salut, aquesta forma de cuinar és de les més recomanables ja que s’utilitzen temperatures baixes en tot moment, evitant així que es degraden els nutrients i que s’originin compostos tòxics relacionats amb el cuinat a temperatures altes. Així que la nostra recomanació és fer servir les cassoles per cuinar les receptes tradicionals de xup-xup.

Tipus de cassoles de cuina

Les cassoles són un dels estris de cuina més utilitzats per preparar diferents tipus de plats, ja que la seva forma el converteix en un utensili molt versàtil. Antigament el fang era el material més emprat per a la fabricació de cassoles. Actualment podem escollir entre diversos tipus de materials. La forma de la cassola és ideal per fer coccions molt duradores a temperatures molt baixes.

Cassoles de fang

Les cassoles de fang tenen l’avantatge de no desprendre substàncies perjudicials per a l’organisme. La seva qualitat depèn de la resistència que presenti a les altes temperatures, ja que les que estan cuites a temperatura baixa no triguen a trencar-se i, a més, afecten el sabor del menjar.

Cassoles de ferro

Hi ha diverses cassoles de ferro. Les de ferro colat són de les més recomanables, ja que eviten l’oxidació gràcies al seu esmaltat. També és un material segur. Els dos únics inconvenients poden ser el seu pes i el temps que triguen a escalfar-se els aliments.

Cassoles d’acer inoxidable

L´acer inoxidable és un dels millors materials per cuinar tot tipus d´aliments i a més és molt lleuger. Per treure el màxim profit a una cassola d’aquest material, l’ideal és triar la de millor qualitat i cuidar-la bé. Igualment, respon molt bé a les variacions de temperatura i les potències més elevades.

Cassoles d’alumini

Les cassoles d’alumini són de les més recomanables que hi ha al mercat. Poden ser antiadherents i estar reforçades amb capes d’altres materials, com ara de titani. Tot plegat fa que la conducció de la calor sigui perfecta en tan sols uns pocs minuts, i que la neteja sigui fàcil i ràpida.

Us hem deixat un recopilatori dels tipus de cassoles de cuina més habituals. a part d’aquest també podríem trobar de coure, de silicona o de vidre, aquest últims pel microones.

Eiiiiiii, no marxis sense veure més estris de cuina , mira la pàgina principal i cerca el producte que més et vingui de gust.